Eva Bergdahl önskar trevlig helg och Alla hjärtans dag. Foto: Henrik Montgomery/TT
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl sänder alla en extra stor kram idag

Eva Bergdahl påminner om vilken dag det är: Glöm nu inte en extra kram till Era nära och kära i dag på Alla Hjärtans Dag.

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

I Karlskrona har vi idag på morgonen en dimmig och gråmulen morgon, men trots allt plusgrader.

Ja så är det åter fredag och en ny helg väntar vi på, sportlov i landet och kanske en del av Er tar semester med barnen för att åka skidor eller annat. Ja skidor har jag åkt men Ni  kan inte ens tänka Er hur skidorna såg ut när jag var liten, oftast var de hemmagjorda och vi ska inte tala om stavarna. Men det gick och vi var nöjda med det. Tänker också på att visst var det annorlunda väder och mer kallt och nästan alltid snö.

Idag är det som vanligt under OS sport på tv, tror vi har vissa chanser i herrarnas skidåkning, håller mina tummar för grabbarna. Tänk också vilket fantastiskt väder de har, man talar om upp till 20 grader i solen.

Fredag - ja då är det åter dags sätta mig ner och "rita" ihop min V75:a. Det är extra utdelning denna veckan så nu får vi lita på Fru Fortuna. "Spikarna" har jag fått av Ingolf, får se om de återigen går in.

I går fick Tack svar från arbetsgivaren att han absolut vill ha henne där, då restaurangen är nyöppnad har han nu tagit kontakt med Arbetsförmedlingen för att ansöka om bidrag första tiden till hennes lön. Ja, nu får vi hoppas dessa detaljer med ordnar sig för då har hon ju fast arbete. Verkligt duktigt av henne att gå runt söka jobba på egen hand.Vad jag förstår är det också så att Arbetsförmedlingen kan bidra med viss del av lönen under en tid? Men säkert vet någon som läser bloggen mer om detta.

Glöm nu inte en extra kram till Era nära och kära i dag på Alla Hjärtans Dag, sänder Er alla en extra stor kram.

Ingolf var inne i idrottshallen, Thomas som är tränare ringde och ville han skulle komma in och ge ungdomarna lite råd, själv tyckte Ingolf detta var trevligt och han sa också att där var en hel del ungdomar med talang.

Minns hur Erik och jag åkte land och rike runt för att titta på när Ingolf tävlade på hemmaplan i landet. Vi var också i Tyskland där han vann en tävling, men tänk så länge sedan detta är, men inte fattar jag att Ingolf också börjar komma till åren.

Hoppas få höra från Er vad Ni ska hitta på i helgen och om det är något speciellt planerat under sportlovet?

Fick telefonsamtal från Klas-Göran, som var i Cha Am och Thailand, han undrade om han kunde få sova två nätter i huset innan han och hustrun skulle resa hem igen, naturligtvis var detta självklart, en man i huset nära där har nyckel. Han berättade också om toppenväder med sol och även nu varmt på nätterna.

Ja som Ni säkert förstår får Thailandsresan läggas på is, det är ju demonstrationer ännu och så står ju en ny flytt inför dörren för min del. Hoppas dock hälsan är med mig så jag kan genomföra detta ännu en gång innan min tid är förbi.

Idag blir det fläskkotletter till middag, något Noi gillar mycket med, men Tack äter ju i restaurangen, tänk också så bra de har bara öppet måndag-fredag och hon kan alltså vara hemma med familjen varje helg.

Ja nu ska jag faktiskt dammtorka och torka golven tänk jag vill fortfarande göra det på gamla sättet att ligga på knä och skura, det ger ju också lite extra motion och rörlighet.

Nu vill jag önska Er en trevlig fredag och en härlig helg, glöm ej heller Alla Hjärtans Dag!

Kramar i massor

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista