Läraren Sara Månsson Möllergren och kompisen Sofie Svensson är några av dem som sluter upp för att Dania Shihab och hennes familj ska få stanna i Sverige. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio.

Familjen Shihab riskerar utvisning till Libanon

1:23 min

Nu sluter lärare och elever på Väggaskolan i Karlshamn upp för att den utvisningshotade familjen Shihab i Svängsta ska få stanna.

Familjen Shihab riskerar efter överklagande till Migrationsverket att utvisas till Libanon.

De överklagade ett utvisningsbeslut som kom i december, men verket står fast vi sitt utvisningsbeslut, och nu sluter lärare och elever på Väggaskolan i Karlshamn upp för att familjen ska få stanna.

17-åriga Dania Shihab går på skolan, och hon är rädd att hennes pappa ska bli dödad om han återvänder till sitt hemland.

– Jag tänker bara på en enda sak hela tiden, säger hon.

– Jag har gråtit fruktansvärda tårar här på morgonen. Det känns orättvist. Jag tycker att det svenska samhället agerar helt fel i den här typen av ärenden, säger Sara Månsson Möllergren, som är Dania Shihabs lärare.

Kompisen Dunya Baba håller med:

– Dania har bott här hela sitt liv. Det är inte alls ok om hon skickas tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista