En av Peter Holgerssons bilder på Nadja Casadei.

Mail från hela världen efter bilder på Nadja Casadei

Peter Holgersson: Man är nära att börja grina vid varje tillfälle.
7:11 min

Han har gått som en skugga, knappt märkbar och ändå som ett stort stöd, berättar Nadja Casadei om fotografen Peter Holgersson som följt henne under kampen mot cancern.

Se bilderna på: Peter Holgerssons hemsida: och Nadja Casadeis hemsida:

Peter Holgersson har vunnit  förstapris i tävlingen World press photo och andra pris i den stora fototävlingen Picture of the year för sina bilder på Nadja Casadei.

– Det var egentligen jag som ville ha min sjukdomstid dokumenterad, säger Nadja Casadei.

– Där sa vi redan inför första träffen att anledningen till det hela är att när Nadja är tillbaka i landslagsdressen och åker runt och peppar andra måste vi ha ett riktigt bra bildmaterial, säger Peter Holgersson.

Och att ha en kamera att skydda sig mot känslorna räcker ändå inte riktigt, erkänner han:

– Man är nära att börja grina varje tillfälle.

– Jag har redan fått massor av mail från både Brasilien, Italien och Frankrike från folk som sitter i samma situation och som tycker att det är inspirerande, berättar Nadja Casadei .

Det har gått några veckor sen sista cellgiftsbehandlingen och Nadja Casadei känner att hon blir allt piggare men väntar fortfarande på besked:

– Jag väntar på lite kontroller för att se hur kroppen reagerar, berättar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".