1 av 3
Kristian Haynes. Foto:Privat
2 av 3
Mattias Asper. Foto: Kristian Haynes.
3 av 3
Foto: Kristian Haynes.
Haynes Mjällbyblogg

Haynes: Första gången jag upplever tre straffar i samma match

Det var en träningsmatch med heta känslor. Seongnam från Sydkorea blev en ny upplevelse, inleder Kristian Haynes sin blogg idag.

Ett rött kort och tre straffar emot oss. En domare som blev trött och tog en paus på två minuter i första halvlek?

Vi förlorade matchen med 1-0 men jag tycker att vi gör en bra match. Sydkoreanerna var ungefär som som jag hade föreställt sig. Snabba tekniska och de spelade en bra fotboll. Domaren hade svårt att hitta en bra nivå, koreanerna skrek så fort det blev kontakt och domaren gick på det till en början. Vi var något frustrerade men det blev bättre efterhand.

Det är en jämn match och det böljar lite fram och tillbaka. Efter ca en kvart kommer första straffen. Gudmann får olyckligt bollen på handen och det är väl inget att säga om. Asper räddar straffen och visar att gammal är äldst. Vår bästa chans får jag, Konte spelar in bollen till mig när målvakten kom lite sent ut, jag får ett öppet läge men tar beslutet att ta ner bollen istället för att skjuta på ett och sätter skottet i stolpen, returen går ut till Ingelsten som skjuter bollen i den andra stolpen. Det måste ha sett komiskt ut. Förra säsongen satte jag nästan allt så jag får jobba vidare nu när bollen inte vill in men den sitter snart.

Domaren var skön, efter ca 30 min blåser han av och säger att vi får en drickapaus helt oannonserat, jag fick känslan av att det var han som behövde dricka.

Seongnam bytte nästan ut hela 11:an till andra halvlek och deras trupp såg väldigt stor ut, typ 30 man. De var minst lika bra.

I början av andra halvlek hittar domaren en ny straff. Det känns som vi hade situationen under kontroll men koreanen trillar. Asper tar även denna :) två ganska svaga straffar men Asper stod rätt med sin stora kropp..

Ingelsten åker på en ful tackling bakifrån och efter lite tvekande bestämmer sig domaren för att han ska bytas ut? Han hade glömt korten? Vid minst tre tillfälle hettade det till ordentligt och det blev jäkla liv..

Seongnam har mycket boll men skapar inte särskilt mycket förutom sina straffar. Vi är starka i försvarsspelet. Vi skapar tillräckligt för att kvittera men får inte in bollen.

Från ingenstans ser domaren en situation som ingen annan ser och blåser en tredje straff? Denna gången fick Asper ge sig fast han är nära att plocka den också.

Det var första gången jag upplever tre straffar i samma match..

Det finns mycket vi kan ta med oss från denna matchen. Tempot var högt och det var en bra match. Helt övertygad om att Seongnam hade varit med i absoluta toppen av allsvenskan..

Nu är det ny matchvärmning på förmiddagen och förberedelser inför dagens match. Ett lag från Österrike mer vet jag inte. De flesta av oss som spelade igår vilar idag. Återkommer med mer info om den matchen senare.

                                 Dagens startelva!

                          Avspark 15.00 mot Pasching från Österrike

                                          Jeppe J

                        Danne N   Ivan.    Gbenga.   Viktor

                                  Jeppe G.   Adde

                       Viktor N.     Strömberg.    Simon

                                         Eken

                      Klara byten efter 45 min är

                             Viktor A / Rikard Östlin 

                             Gbenga / Hampus Bergdahl

                             Adde / Ylber

                             Simon / Mattias Håkansson

Återkommer med resultat och analys!

Många var inne i Antalya och såg Antalyaspor - Galatasaray igår kväll. Matchen slutade 2-2 och Galatasaray levde inte upp till förväntningarna. Det är en speciell inramning på de Turkiska arenorna. Mycket cigaretter och frö som man spottar rakt ut :)                   

// Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista