Idag lyser solen in hos Eva och våren ser ut att vara på väg. Foto:Jessica Gow / TT
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: Väntar på besked om inflyttning

Idag ser det ut som våren är här snart, men men vet ju av erfarenhet att baklag kan komma, skriver Eva Bergdahl i sin blogg idag.

Hej, godmorgon min kär vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Idag lyser solen in genom fönstret här i Karlskrona, det är 0 grader just nu men man talar om hela 7+ idag. Ja det ser ut som våren är här snart, men men vet ju av erfarenhet att bakslag kan komma.

Usch ser med största oro att poliserna nu försöker skingra demonstranterna utanför partibyggnader i Bangkok, redan idag är mer än 40 personer skadade. Fruktansvärt detta skall hända och tror detta bara är början på vad som kommer hända. Ja inte skulle jag vilja åka till Bangkok under dessa hemska omständigheter. Följer detta med största oro vad som händer i mitt så älskade Thailand.

Idag om vädret är som nu måste jag allt ut och lufta mig, mår inte bra att bara sitta inne, men det är klart det är OS och slalom på tv och det vill jag ju ej missa. 

Idag ska jag åter ha kontakt med den handläggare som har hand om min nya lägenhet, kanske får jag besked när inflyttning kan ske?

Tack har fortfarande inte fått något svar från arbetsförmedlingen om de hjälper arbetsgivaren med en del av lönen första tiden, men alla här håller vi tummar och tår för det löser sig för henne. På restaurangen har de nu också varje dag thai-salladsbuffe som hon ordnar med. 

Skulle ju haft besök av underbara Helena från radion i morgon men av personliga skäl måste vi skjuta upp detta tills nästa vecka. Du är mer än välkommen det vet Du Helena.

Min son Gösta kommer i morgon och han har en Volvo kombi så Ingolf och han ska åka hämta de stolar som de skall ha till matrumsbordet när jag flyttar ut.

Tack för Era kommentarer på bloggen, Ni har några rader i retur. Tack till Er som läser bloggen med.

Satt långa stunder i telefonen och talade med olika gamla vänner, många trevliga minnen talade vi om. 

Såg också idag på morgonen den pojke som var 7 månader och redan gick, måste väl vara unikt?

Tänk vad det är skönt att ingen numera ringer på nätterna, men man skall aldrig säga aldrig. Ja på tal om telefon nu tänker jag på att det måste jag ju ordna med till nya bostaden.

Skrattade också i går för Tack var irriterad på Ingolf, han envisas med att han skall vattna blommorna och ett grönt stort träd de har i sovrummet hade han gett så mycket vatten att det dött, nu blir det jag som får överta vattningen.

Det var också trevligt med telefonsamtal tidigare med Marianne från Tving, länge sedan vi talades vid med. Hon kommer och hälsar på en dag.

Nu dags för mig sätta mig vid tv och heja fram våra tjejer i slalom från OS.

Ha nu en riktigt fin dag hoppas solen lyser på Er med, var rädda om Er mina vänner,

Kramar

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".