Efter händelsen i går kommer skolans rektor ha extramöten med personal, föräldrar och barn. Foto: Hasse Holmberg/TT

Elev tog med sig yxa till fritids

1:21 min

En elev på Norje skola blev igår så arg efter ett bråk på fritids att han kom tillbaka med en yxa. Personalen hann dock möta upp honom och tog yxan ifrån honom innan han kom in i fritidsbyggnaden.

Av någon anledning blev det bråk på fritids och pojken gick därifrån. En stund senare kom han tillbaka med en yxa och då hann personalen möta upp honom innan han kom in på fritids. 

– Personalen reagerade direkt och avväpnade honom från yxan. Han fortsatte sen att uppträda aggressivt och det skapade en oro och en otrygghet på fritidshemmet, säger Lars Ericsson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Sölvesborg.

Fortsatt oroligt
Efter att personalen tog hand om yxan var det fortsatt oroligt och därför sattes extra personal in. Även under tisdagen har extra stödpersonal funnits på plats.

– Det pågår ett arbete just nu där rektor och övrig personal har samtal med både de barn som var utsatta och den som utsatte de andra. Vi måste måna om honom också, det här är ju ett tecken på att han inte mår bra, säger Lars Ericsson.

Barn stannat hemma
Efter gårdagens händelse valde fem barn att stanna hemma från fritids idag och förvaltningschefen säger att kommunen ser allvarligt på det som hänt.

– Ja det tar vi på största allvar. Vi vill ju ha en skola som är trygg och där man som barn kan känna att man är säker. Det som hände igår är alldeles oacceptabelt och är en händelse som skapar en stor otrygghet, säger barn- och utbildningschef Lars Ericsson.

Utökad kuratortid
Han berättar också att när skolan kommer igång nästa vecka efter sportovet så kommer rektorn kalla till klassmöten och ha möte med föräldrarådet. Det kommer även att vara utökad kuratortid på skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista