Karin Enström sa sig förstå den oro som växer sig allt starkare på varvet i Karlskrona men hon kunde inte komma med några glädjande besked. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio

Inga besked om Kockums framtid

1:41 min

Försvarsministern kunde inte ge några nya besked om framtiden för Kockums i Karlskrona under sitt besök i går.

– Det finns i nuläget inga förutsättningar för ett beslut, sa Karin Enström i går under sitt besök i Karlskrona.
– För mig som försvarsminister är det viktigt att jag kan trygga att vi får de ubåtar vi behöver och att vi kan bibehålla kompetensen i Sverige.

Av stor betydelse
Hon fortsatte med att berätta att det här är av stor betydelse för Sverige och att FMV och Försvarsmakten vill hitta en lösning så fort som möjligt. Men hon kunde inte ge några löften om när det skulle vara.

Vänta och se
Under besöket talade försvarsministern med både ledningen och fackliga representanter på Kockums och trots att hon inte hade med sig några glädjebesked så var ändå Jan-Olof Brink, facklig representant på Kockums, nöjd med dialogen:
– Vi får ge oss till tåls och vänta och se om vi kan, inom den närmaste tiden, få några besked eller resultat. Vi fick ingenting sådant i dag i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista