Emma Knyckare kommer till Bräkne Hoby ikväll tillsammans med Simon Svensson. Foto: Sveriges Radio

Emma Knyckare till Bräkne Hoby

3:52 min

Relativt nystartade kulturföreningen Hjälmsa i Bräkne Hoby vill ta storstadskulturen till landsbygden. Ikväll blir det därför stand up med komikerna Emma Knyckare och Simon Svensson.

Det är Lars Lindquist och Maria Thenor som valt att starta kulturföreningen efter att de flyttat tillbaka till Blekinge från Malmö. I ett tidigare snickeri håller man nu på att inreda ett modernt kulturhus. En av ambitionerna med föreningen är att ta lite mer av storstadskulturen till Blekinge.

Satsar brett
– Vi vill att det ska hända roliga saker här också, säger Maria Thenor. De tänker satsa brett med olika typer av kulturyttringar.

– En av våra idéer är att kanske ha nån slags livepod med Liv Strömkvist och Caroline Ringskog Ferra Noli, en inspelning inför publik, säger hon.

Kulturen i Bräkne Hoby är annars väldigt levande, menar Maria Thenor.

– Det händer jättemycket spännande saker. Det finns Bygd i samverkan och föreningar som går ihop för att fixa en massa.

Bidra med kontakter
Det som Thenor och Lindquist främst hoppas kunna bidra med är det kontaktnät som de skapat genom sitt tidigare kulturutövande i större städer.

Ikväll hoppas Maria Thenor på ett hundratal besökare i det före detta snickeriet i Bräkne Hoby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista