1 av 7
Patrik Ingelsten och Kristian Haynes steker i solen. Foto:Privat
2 av 7
Gudmann Thorisson ser ut att älska att bli fotad. Foto: Kristian Haynes
3 av 7
Marcus Ekenberg och Viktor Agardius på vägen hem. Foto:Kristian Haynes
4 av 7
Foto: Privat
5 av 7
Foto: Privat
6 av 7
Foto: Privat
7 av 7
Nu har träningslägret avslutats. Foto:Privat
Haynes Mjällbyblogg

Haynes utser allt från lägrets toffel till lägrets turist

Kristian Haynes sammanfattar träningslägret och delar ut utmärkelser i dagens blogg där till exempel "Lägrets trötter" går till Gbenga och Konte.

Summering av träningslägret i Antalya:

Med fullspäckat schema går 10 dagar väldigt fort. 13 pass, två matcher och tre teoripass hann vi med.

Planerna är det viktigaste och där är jag nöjd, vi tränade på en fin gräsmatta och det är ett stort plus att planerna låg på hotellet så man slipper all transport och det fanns tid att gå upp tidigare till planen om man ville köra extra.

Hotellet var av högsta klass och jag tror jag talar för alla att vi har trivts väldigt bra. Inte minst ledarna som bott riktigt fint i en egen villa med samlingsrum, 60 tums TV mm. Lasse verkade mest nöjd med sitt boende. Våra rum var väl något enklare men det spelar inte så stor roll. Vi ägnade inte särskilt mycket tid där. Att vi missade mycket av OS var en besvikelse men vi hinner hem och följa avslutningen. Man blir stolt och imponerad av Sveriges insatser.

Den fritid vi haft utanför träningarna och på kvällarna har vi antingen bara tagit en kaffe ihop eller spelat kort. Vi hann även med att ligga vid poolen lite och suga in D-vitaminer från solen. Tre rundor av namnleken och tre pokerturneringar blev det totalt.

Billgare än Ullared
Bazzaren blev het nu på slutet där alla snåla i laget såg sin chans att fynda. Billigare än Ullared. Vi får se om kvaliteten är lika bra som försäljarna säger. Det får vi svar på efter ett par tvättar. Det var kanon att handla till barnen. Adidas dräkter, matchtröjor, väskor och skor var väl det mest populära.

Vi skrattade mycket igår när Asper skulle köpa en luvtröja. Det är en tuff förhandling om priserna och blir till slut en princip att man vill känna att man vinner. Asper vägrade länge att betala mer än 12-13 Euro för tröjan men försäljaren ville ha sin 15. Vem skulle ge sig? Han pratade om sitt inköpspris och kvalitén, Asper kunde få en annan för 10 Euro men det var sämre kvalité. Försäljaren kände att Asper ville ha tröjan och spelade på det. Det ska sägas att Asper redan provat tricket att gå ut och spela att han inte ville ha den. Det funkade inte. Till slut får vår resliga målvakt ge sig och jublet från oss spelare och försäljaren var härligt, han hade lyckats vinna mot lagets sämsta förlorare. Det gillade Asper inte.

Svårt med storlek
Jag köpte ganska mycket kläder till barnen och den tuffa uppgiften för oss pappor är ofta storleken. Det var en säljare som klädde en docka och frågade om min dotter var ungefär så lång:) allt för att sälja nu under lågsäsong. Efter några timmar på Bazzaren är man helt slut. Men kul hade vi.

Våra ansvariga arrangörer på plats var Bulen och hans son Ervan som jobbar för Here We Go som ordnat resan såg hela tiden till att vi var nöjda. De gjorde ett fantastiskt jobb även om vissa tyckte att det blev för mycket. Vi skulle aldrig tveka att fråga om något vad det än gällde. De körde oss överallt och servicen var femstjärnig. Asper tyckte de var för mycket så det var extra roligt när han igår blev ombedd att tacka av Bulen och Ervan och lämna över lite Mjällby prylar. Bulen var så tacksam att han kysste Mjällbyflaggan :) Nicklasson blev lurad när han köpte en parfym och när Ervan "Steven Segal" fick höra om detta blev han tokig och styrde upp det hela, Nicklasson fick en ny parfym och säljaren en ordentlig utskällning. Han var vår bodyguard.

De bjöds på stora bufféer hela veckan och för det mesta fanns det något som var tilltalande. Fast nu längtar jag hem till svensk husmanskost. Frukosten var helt okej men inte särskilt varierande.

Pooler och vattenrutschkanor fanns det gott om, men lagets favorit var den uppvärmda som låg nära rummen. Relaxavdelningen var bra med isbad, buddelpool, hamam, bastu och inomhuspool.

Utmärkelser
Lägrets pinsamma ögonblick: När Ivan på ett skämtsamt sett säger ohh fin rumpa när en tjej går förbi hela laget, något överraskade svarar hon tack så mycket! Hon var svensk alltså:)

Lägrets turist: Får gå till vårt senaste tillskott i truppen Löken. Han fick tidigt problem med ljumskarna och även om han har kört hårt på gymet så får han titeln.

Lägrets språkproblem: Jesper Gustavsson ska beställa room service  och tror att pommes heter "Fresch'n freeze" Turken i telefonen fattade ingenting.

Lägrets sponsor: Andreas Blomqvist var den som slarvade mest av alla och det kostade men vi är tacksamma för alla böter. Bra Adde!

Lägrets trötter: Gbenga och Konte får ta den, det lyckades med det omöjliga att missa träningsstarten, på eftermiddagspasset?!

Lägrets halsprov: Mats Book vaknade första morgonen i Turkiet utan röst, något hade tagit kontroll över stämbanden. Han repade sig mot slutet vilket var skönt.

Lägrets toffel: Den titeln får Ekenberg och Ingelsten dela på. När Gudmann imiterar Ingelsten så skrattar vi, puss puss älskling. 

Lägrets bästa rumskompis: Går enkelt till Viktor Agardius. Han vill inte ens väcka mig när jag snarkar så han gick upp på andra våningen och la sig, två gånger :) sen är han skön också..

Lägrets frånvaro: Anton Dahlström krockade oturligt med Adde på träningen halvvägs in på lägret och fick problem med huvudvärk antagligen en lättare hjärnskakning. Det känns som han har sovit sen dess.

Lägrets solfaktor: Lasse var ganska röd om näsan på slutet. Vi misstänker att han skulle bränna sig om han har mer än 25w i lamporna i taket..

Lägrets övertramp: Hampus Bergdahl på tisdagskvällen bjöd hotellet på Championsleague fotboll på storbild, med ca 100 person i lokalen ska bara Hampus gå förbi projektorn som är placerad på ett bord men lyckas trampa på sladden så allt slocknar :)

Lägrets fel man på fel plats: Den går utan konkurrens till Domaren i matchen mot sydkoreanerna Seongnam.

Nu har vi precis landat och är på väg hemåt. Nu är vi lediga tills på söndag kl 17, då blir det träning på Strandvallen och redan på måndag är det match mot Malmö FF borta.

Nu ska jag hem och mysa med familjen så syns vi inför MFF!

// Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista