Kristoffer Söder KHK i en tidigare match. Foto: Oscar Anderberg

Karlskrona HK säkrade playoff

2:30 min

Ett skadedrabbat Karlskrona HK förlorade ikväll på hemmaplan mot Timrå med 0-3. Trots förlusten säkrade man en plats i playoffserien som kan bära till kvalserien till SHL.

Skador på Jesper Jensen, Jimmy Svensson, Alexander Wiklund, Filip Cruseman, Alexander Bergström lägg därtill att Nick Angell var avstängd, då förstår ni att det var tunt med hemmaspelare mot Timrå ikvällen match.

Karlskrona HK försökte från första nedsläpp att sätta press på Timrå men deras målvakt fredade sitt mål bra och 0-1 målet 11.43 in i den första perioden kom som en chock för hemmalaget.

I början av den andra perioden utökar sedan Timrå på till 0-2, målet görs av Thomas Hundertpfund som var tillbaka i bortalaget efter att spelat OS-hockey för sitt Österrike. Drygt 12 minuter in i den andra perioden kommer matchens sista mål detta när Daniel Öhrn gör 0-3 i boxplay.

Karlskrona försöker få till en reducering men denna kvällen står Jonathan Iilahti ivägen för alla chanser man skapar.

Trots förlusten och lite tur med andra resultat är nu Karlskrona HK klara för spel i playoffserien som kan ta dem till kvalserien till SHL. I playoffserien spelar lag 4-7 mot varandra och segraren följer med lag 1-3 i tabellen till kvalserien till SHL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista