1 av 2
En bild ifrån omklädningsrummets skönaste hörna! Foto:Privat
2 av 2
Notera klubbmärket i golvet och våra bås. Vilket lyft! Foto:Privat
Haynes Mjällbyblogg

Haynes: Hamnar i en hörna med Ingelsten, Gbenga och Gudmann

Kristian Haynes bloggar idag bland annat om nya omklädningsrummet: Jag bokade en hörnplats där får man lite mer utrymme gratis och har bra överblick i rummet.

2-1 och 1-2 blev resultatet i våra två matcher på två dagar. Vi börjar mot Malmö där vi ville ha kvitto på att vi är på rätt väg. Fick vi det? Ja det tycker jag, Malmö är regerande mästare och alltid en svår uppgift. Första halvlek är jämn även om Malmö har ett större bollinnehav. Vi är starka i det kollektiva och individuella försvarsspelet och med Asper längst bak känns det tryggt. Vi skapar en del läge precis som Malmö men resultatet 0-0 känns rättvist i paus.

I paus pratar vi om vikten av att hålla ihop laget, att vi inte får ligga för långt ifrån varandra vilket skapar ytor. Malmö är skickliga i sitt passningsspel och det gäller att göra det trångt och kompakt. Efter ungefär en timme har vi några olyckliga minuter där Simon Forsberg gör två snabba mål och Malmö får utdelning. Målen känns något enkelt och lärdomen får vara att man aldrig kan slappna av. Efter målen släpper vi lite på handbromsen och har inget att förlora. Då får vi lite bättre fart i spelet och hotar Malmömålet oftare.

I den 83 min blir Eken nerdragen i straffområdet och domaren blåser straff. Vi har inte haft någon uttalad straffskytt på försäsongen och jag var sugen på att sätta den och göra mitt första mål för säsongen. Det var inga protester även om Ingelsten också var sugen. Jag fick ansvaret för straffarna i Trelleborg så det var inga konstigheter. Jag satte straffen och på slutet är vi ganska nära på att få till en kvittering.

Våra matcher har sett bättre och bättre ut och jag tycker att vi är på gång.

Vår Islänning Gudmann sa i en intervju att hans temperament är både hans styrka och svaghet. Det fick vi se prov på mot Malmö där han inte kunde behärska sig. Domaren valde till slut att visa ut honom när han hade svårt att släppa en situation. Två gula kort i samma situation är inte bra. Han bad om ursäkt till laget och jag tror att han har lärt sig något av detta. Alla domare är inte mottagliga för diskussion och det måste man känna innan det går för långt. I Gudmann och Gbenga har vi ett riktigt tufft mittbackspar och det kommer att göra ont och springa in i dem. Det skyddar målet till varje pris och det är en bra förutsättning för att inte släppa in några mål..

U21 matchen som spelades direkt efter slutade också med vinst för Malmö. 3-1 och vårt mål gjordes av Daniel Nilsson. Vi bytte om på Swedbank stadion och matcherna gick på Malmö IP så vi fick tyvärr inte se den.

Asarum "Årets lag" från idrottsgalan i Blekinge. En samarbetsförening till Mjällby och det var väl därför i grunden som denna matchen var inplanerad. Den hamnade lite olyckligt i planeringen men det var bara att gilla läget. Match två dagar i rad. Vi ställde upp med två olika uppställningar och fick var sin halvlek. Jag spelade första och resultatet efter 45 min var 2-1 till oss vilket också blev slutresultatet. Det är lite speciellt att spela sådana matcher. Är man inte 100% fokuserad precis som i en allsvensk match så får man det tufft. Jag tyckte att vi hanterade matchen bra. Asarum var inspirerade så klart och vill både visa sig och hävda sig mot ett allsvenskt lag. Vi pratade mycket om full gas från start och vi måste driva upp tempot som är den stora skillnaden.

Det var också en bra chans för oss att titta mer på det offensiva spelet, som varit lite krystat såhär långt. Vi för mål nästan omgående efter ett bra anfall och Löken skickar in ett inlägg som Ingelsten förvaltar på ett bra sätt. Skönt att han fick göra sitt första mål i Mjällbytröjan. Asarum sticker upp och från ingenstans kommer 1-1 där jag tycker de får full utdelning i några situationer som leder till målet. Det var kvällens största jubel i Asarum så klart. Vi gör 2-1 från en inläggsfrispark från Viktor Agardius fina vänsterfot, jag tror att en Asarumspelare var sist på bollen.

Det är alltid kul att spela match och det var även en bra förberedelse inför lördagens match som spelas mot Sandviken som också spelar div 2 fotboll detta året efter att ha åkt ur div 1 i fjol. Vi vet vad som väntar oss och Sandviken slog faktiskt ut AIK ur cupen i fjol så all respekt för dem och matchen på lördag. Där är vårt fokus nu och vi tränar några pass till innan vi åker.

Omklädningsrummet är snart klart, vi har en planerad inflyttning där på torsdag och om våra nya spelare ursäktar så kan omklädningsrummet tillsammans med konstgräset vara våra bästa nyförvärv ;) Det kommer att bli kanon och nu återstår egentligen bara bordsplaceringen :) det har varit en del turer kring detta. Ska vi sitta som vi gör idag? Ska vi sitta i nr ordning eller ska vi gå efter ålder? I går fick vi gå in och provsitta och nästan reservera en plats. Vi får känna in oss några dagar så att alla blir nöjda. Jag bokade en hörnplats där får man lite mer utrymme gratis och har bra överblick i rummet. Som det ser ut nu så hamnar jag i en hörna med Ingelsten, Gbenga och Gudmann. Det känns helt perfekt. En smålänning en skåning en från Nigeria och den tokiga Islänningen. Vad kan bli fel här?

Jag vill skicka ett stort tack till klubben och alla inblandade, inte minst de ideella som gjort detta möjligt. Bra jobbat!

Min favoritturnering är igång igen. Championsleague går nu in i slutspelsfasen. Mitt favoritlag Arsenal fick en tuff start men bollen är rund och det gäller att tänka positivt. Jag kan inte släppa Özils straff men det visar bara att de är mänskliga de med. Hånen mot Ekenberg och Man Utd lär fortsätta efter deras match igår. Förlust med 2-0 mot Olympiacos. Jag funderar en del på Sir Alex betydelse för det "gamla" storlaget? Jag håller alltid en extra tumme för den långe svensken Zlatan. Det är ett pris han saknar i sin för övrigt fulla samling av titlar. Hoppas han kan kröna sin fantastiska karriär med den titeln.

Missa inte allt inför matchen mot Sandviken i nästa inlägg.  

”Optimisten har fel lika ofta som pessimisten, men optimisten har det mycket roligare.”

// Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista