Marknadschefen på Olofströmshus Michael Örkner menar att man kanske inte får drömlägenheten direkt, men att det visst finns lägenheter att söka i kommunen. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Lång kö till lägenheter - Olofströmshus manar till tålamod

Det finns nästan inte en enda ledig lägenhet i Olofström. Det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus har exempelvis bara tre lediga lägenheter, tre ettor, på sin webbplats i dag.

En av många olofströmare som varit på lägenhetsjakt länge är Roberto Biggolo och han känner en viss uppgivenhet.

– Jag har suttit vid datorn i drygt två månader och tittat, men hittills har jag inte kunnat få tag i en lägenhet. Jag tycker att det är dåligt av Olofströmshus, säger han.

Roberto Biggolo säger att han helst vill bo i centrum. Där har kommunala Olofströmshus ingen ledig lägenhet i dag. Allt som finns i hela kommunen på deras webbplats är en obokad etta i Jämshög och två ettor i Kyrkhult. En titt på andra bostadsförmedlingssidor visar att det ser likadant ut där - bara någon enstaka lägenhet.  

"Tålamod"
Mikael Örkner, marknadschef på Olofströmshus, manar Roberto Biggolo och andra olofströmare som behöver lägenhet till tålamod.

– Jag vill påstå att söker man en lägenhet hos oss så kan man få en lägenhet. Det är så. Men man får ha lite tålamod och kan inte räkna med att få en lägenhet precis där man vill, säger han.

Trött på att vänta
Idag har Olofströmshus ett bestånd på totalt drygt 1600 lägenheter. Men alltså bara tre obokade lediga lägenheter. Roberto Biggolo börjar tröttna på att vänta efter två månader. Men på nått vis måste det gå, säger han.

– Jag trivs ju och vill stanna kvar här i Olofström, säger han.

Förr eller senare ska det nog gå att få en lägenhet, säger Olofströmshus.

– Vi har de här 1600 lägenheterna som vi jobbar med och vi försöker fixa till så gott vi kan, säger marknadschef Michael Örkner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista