1 av 2
Eleverna Evelina Ingmarsdotter och Tove Wantzin spelar rapunzel och Belle. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio
2 av 2
Mattias Olsson och Carola Edvardsson är musiklärare på Bokelundsskolan. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Sölvesborgseleverna ändrar Disneys ideal i ny musikal

7:07 min

På Bokelundsskolan i Sölvesborg sätter elever i nionde klass inom musik en ny prägel på vad som händer i Disneys sagovärld efter att de skulle leva lyckliga i alla sina dar.

Kända karaktärer som Snövit, Pocahontas och Kapten Krok går i helt olika och nya riktningar i detta examensarbete där eleverna endast jobbar med produktionen under två veckor.

Mattias Olsson och Carola Edvardsson är musiklärare och berättar att eleverna har skrivit all musik själv, och att detta kommer att utmynna i tre föreställningar den 4-6 mars inför publik.

– Vi försöker anpassa Disneys gammelmodiga syn på kärleken till verkligheten, och där har eleverna fått göra sina tolkningar, säger Mattias Olsson.

Eleverna Evelina Ingmarsdotter och Tove Wantzin berättar att de delades upp i olika grupper där några fick skriva manus och andra komponera musik. Om själva mottagandet är det inte direkt oroliga.

– Jag tror att de kommer att bli förvånade men förhoppningsvis kommer det tycka att det är roligt, säger Evelina Ingmarsdotter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista