1 av 5
Foto:Privat
2 av 5
Foto:Privat
3 av 5
Foto:Privat
4 av 5
Foto:Privat
5 av 5
Foto:Privat
Haynes Mjällbyblogg

Haynes: Lång säsong med många mil i bussen

Kristian Haynes bloggar idag om ändrat upplägg med träning inför matcher.

Nu får man väl säga att säsongen drar igång på riktigt. Jag är tillbaka på min plats i bussen. Sandviken borta, ingen drömlottning rent geografiskt kanske. Det är lika bra att vänja sig, det är en lång säsong med många mil i bussen. Jag kämpar fortfarande mot min flygrädsla så jag trivs i bussen.

Vi har ändrat lite i upplägget inför bortamatcherna när vi åker dagen innan match. Vi ska försöka att träna på plats istället för att träna hemma innan vi åker. Det tror jag är en bra förändring. Skönt att komma ut och röra på sig efter några timmar i buss.

Idag lämnade vi Sölvesborg kl 08.00 och har en träning i Gefle kl 18.00. Imorgon är det avspark kl 14.00. Sen blir det hemresa efter matchen med förhoppningsvis tre sköna poäng.

Sandviken har jag ingen större koll på mer än att de slog AIK i Svenska cupen i fjol. De åkte tydligen ur div 1 i fjol. Jag räknar med en tuff match. Det kommer att krävas samma fokus och laddning som inför en allsvensk match. Skillnaden mellan serierna är inte större.

Läget i truppen
Vi åker med 18 spelare. De som får stanna hemma är Nicklasson (arm) Gudmann (ljumske) Konte (knä) Simon N (Lår). Dala åker med upp men är tveksam till spel. Han sprang olyckligt in i Asper igår och fick en kraftig lårkaka.

Jag kommer precis som förra året inte att avslöja någon startelva för det vill man hålla hemligt så länge som möjligt. Det behöver vi inte bjuda på.

Igår var det årsmöte i klubbstugan. Ronny fick förnyat förtroende som ordförande även 2014. Huvudämnet var ekonomin, klubben har lyckats förändra siffrorna från röda till gröna. Det var ett glädjande besked och jag vet att det ligger mycket hårt arbete bakom. Så dagens ros går till alla inblandade. Bra jobbat!

Se bilder
Klubben uppmärksammade en del spelare och ledare som gjort bra ifrån sig under den gångna säsongen.

Jag läste igår på Mjällbys Facebook sida att det går att köpa hem matchen mot Sandviken om det skulle finnas intresse. Gå in där och hitta länken.

Jag vill önska alla en trevlig helg!

// Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista