Felicia Radovan (t.h) vill åka till Worchester för att spela rugby. Här med lagkamraten Corina Nilsson. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio.
Publiknätverket

Felicia Radovan vill bli bäst i världen

3:28 min

Felicia Radovan från Ronneby kommer få chansen att spela rugby för en klubb i engelska Worcester. Ska man tro henne är det bara ett steg på vägen - hennes mål är nämligen att bli bäst i världen.

Till vardags kan man se henne i Ronneby rugbyclubs gulsvarta dräkt. Men genom kontakter fick Felicia Radovan chansen att spela i ett F18-lag i England, och man kan minst sagt säga att det började bra.

– Redan efter första träningen sa de att jag kunde få sitta på bänken i helgens match om jag inte skulle åka hem. Det var trist att jag skulle hem men det var fantastiskt att få det erbjudandet, säger Felicia Radovan.

De engelska tränarna blev så imponerade att de ville att hon skulle komma tillbaka. Det har öppnat upp för spel och skola i England.

– Det känns skitbra. Jag har ju inte spelat så länge, så jag är riktigt nöjd, säger hon.

Har rugbyn i blodet
Felicia Radovan säger att det är svårt att jämföra svensk och engelsk rugby. Just när hon tränade var dessutom förhållandena lite annorlunda.

– På grund av att det stormat och varit dåligt väder så tränade vi inomhus. Så det var inte som vanligt, säger Felicia Radovan.

– Men de hade bättre skills och de som var med hade ju tränat sedan de var små. Så de var ju bättre, men jätestorskilland var det inte.

Blir det som Felicia vill kommer hon lämna Ronneby rugbyklubb. Än har hon inte berättat för laget vad som hänt, men hon är säker på att de skulle bli glada för hennes skull. Dessutom kan ju laget i slutändan tjäna på hennes resa.

– Jag får säga att jag kommer komma tillbaka med mer erfarenhet att dela med mig av. Så de får vänta på mig antar jag.

Landslagsaktuell
Felicia Radovan som är 16 år har bara spelat rugby i Ronneby rubyklubb i ett och ett halvt år men var redan i början av året inbjuden till en F20-landslagsuttagning. Då kom åldern i vägen, men nu öppnas det upp för spel i F18 laget.

-- Nu har man startat ett F18 landslag, så där har jag en chans med tanke på åldern. Och i september spelas EM här i Sverige med 12 länder. Jag hoppas att jag har chans där och förhoppningsvis spelar jag då, säger Felicia Radovan.

Lyssnartips

Den här nyheten kom till via ett tips till Publiknätverket. 

Vill du också gå med? Anmäl dig här, eller ring vår Publikredaktör Rebecka Gyllin på 0455-36 68 10. Du kan också mejla tips.blekinge@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista