Emad Javanmiri som gjorde 18 mål på en och samma mach för ett par år sen gästade Nio till ett och berättade hur det gick sen. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio.

18-målsskytten Emad drömmer om den stora karriären

9:04 min

2011 satte Emad Javanmiri från Karlskrona 18 mål i en och samma match. Det ledde till uppmärksamhet i media och allsvenskt provspel. Det riktiga lyftet kom dock aldrig.

Emad Javanmiri har inte gett upp drömmen om den stora fotbollsframgången. Efter sin succésäsong 2011 med divison 6-laget Ankaret har han hunnit med att spela i div 5-laget Ramdala och är nu med i Rödeby AIF som ligger i fjärde divisionen.

– Jag saknar vårt gamla lag i Ankaret. Vi var jättebra men tyvärr har laget splittrats, säger Emad Javanmiri.

– Vi vann alltid med stor målskillnad. 10-0 eller 11-0 eller 16-0.

Drömmen är fortfarande att nån gång nå allsvenskan och efter det kanske komma ut i europeisk spel.

Efter provträning med Mjällby AIF stod det klart att Javanmiri inte riktigt var allsvenskt material. De uppmanade honom att spela i div 2 först varvid han provtränade lite med Sölvesborg men inte heller där blev det något spel.

Emad Javanmiri har inget europeiskt topplag han håller på och inte någon särskild målgest. Däremot talar åldern för honom, han är bara 23 år gammal och har hittills i karriären lyckats vara skadefri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista