Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Willys och Hemköp stoppar skinka

Publicerat måndag 3 mars 2014 kl 15.12
Skinkan och salamin kan ha sålts i butiker över hela landet, enligt Axfood. Foto: Johan Engman/ TT

Listeriabakterier har fått livsmedelsjätten Axfood som står bakom matvarukedjorna Willys och Hemköp att stoppa tre charkprodukter.

Det gäller Garant Flatrökt och Basturökt skinka med bäst före-datum den 31 mars och Garant Vitlökssalami med bäst före-datum den 28 april.

Bakterier har inte påvisats i produkterna, men i tillverkningslokalen hos leverantören, skriver Axfood i ett pressmeddelande.

Charkvarorna kan ha sålts i alla Axfoods butiker runt om i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".