Eva glädjs över att se solen igen. Foto:Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: Börjar stråla som ett solsken igen

Idag bloggar Eva om att hon haft abstinensbesvär när hon inte kunnat blogga.

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Idag tittar solen faktiskt fram och även jag börjar stråla som ett solsken igen.

Oj, i natt tänkte jag på när jag vaknade hur många underbara vänner jag har genom Er här, ja tänk att mitt liv skulle bli så lyckligt sista åren i mitt liv med alla Er. En dröm vore träffas alla så jag fick tacka Er för att Ni finns. Läser och skriver svar på min blogg, Ni anar inte vad det betyder för mig.

Såg en intervju på TV om hur man kan bli hundra år, de hade tre saker de tog upp - mat, sömn och motion, där kan jag hålla med dem. Men oj tror de glömmer ett lyckligt liv är nummer ett, samt kanske ett glas rött vin varje dag, "allting ordnar sig" och inte gräva ner sig i bekymmer, ja jag skulle kunna göra listan betydligt längre än så här.

Tack igen för hälsningarna på bloggen och Ni ska veta jag är så glad åter vara tillbaka med bloggen igen, hade svåra abstinensbesvär när jag ej kunde nå ut till Er ! Men nu är "gumman" som vanligt igen.

Idag ska jag städa lite här, laga kålpudding till middag, sen kanske jag går ut en runda i trädgården för att få lite luft med.

Linnea, Gilda sände långa svar till Er men vet ej varför de försvann ut i rymden bara? Tro nu ej jag bara låtit bli svara Er kanske kom svar inte heller fram till någon annan?

Många frågar också om Tack och jobbet ska återkomma om detta senare i veckan, då vi vet exakt vad som kommer hända.

Hade också telefonkontakt med den som handlägger mitt nya boende, hon ringer mig idag, vill allt veta lite vad som händer, om man väl bestämt sig för att flytta vill man ju komma dit så snart som möjligt.

Tack hade förresten ett sista prov i svenska i den klass hon gick i, hon klarade detta galant trots hon ej varit med på lektionerna sista tiden. Verkligt duktigt hon förstår snart all svenska, även Noi börjar nu tala mer och mer av vårt språk vilket ju är viktigt för honom i skolan med.

Usch det är ganska otäckt med vad som händer i Ryssland och Ukraina med, vi får hoppas man snart finner en lösning på problemen.

Såg också att en svensk som varit med om misshandel som ledde till döden på en annan svensk i Thailand nu dömdes till livstids fängelse. Ni kan inte ana hur det ser ut i fängelserna i Thailand och hur man får leva där. Ja, jag har inte varit inne på ett fängelse men sett bilder på tv från Thailand och där skulle jag inte velat vara en enda dag det är då säkert.

På tal om Thailand, demonstrationerna fortsätter och man kan bara hoppas detta snart är ett minne blott. Glad få rapporter från mina goda vänner i Thailand så gott som varje dag

Nej nu får jag se till att göra litet nytta här med, kålpudding väntar ju och så ska jag sätta mig och skriva några rader till "gamla" Gilda med.

Ha nu en toppendag, har Ni möjlighet stick ut näsan i solen? om den skiner hos Er med.

Tack för Ni finns och var rädda om Er,

Kramar Er

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".