Val 2014

Piratpartiet tror på ny succé

1:24 min

Få experter tror att Piratpartiet kommer att kunna upprepa sitt resultat från det förra EU-valet. Då överraskade partiet med över sju procent av rösterna.

I mitten av februari låg Piratpartiet på strax över en procent i opinionsmätningar. Men Angelica Algdal som är Piratpartiets kontaktperson i Blekinge tycker att utgångsläget den här gången är bättre än innan.

– Nu sitter vi i parlamentet så nu måste exempelvis media bjuda in oss och ge oss uppmärksamhet.

I sitt valmanifest efterlyser Piratpartiet ett mer demokratiskt EU och de säger sig vilja förenkla beslutsvägarna.

De vill också skrota unionens jordbrukssubventioner som idag ligger på svindlande 520 miljarder euro. De pengarna används enligt Piratpartiet bättre om de satsas på forskning. Men givetvis handlar mycket om kamp mot övervakning.

En lite annorlunda fråga som tagit sig in hos partiet är den om sommartid. Den vill de nämligen avskaffa då man anser att den hör hemma i det man kallar jordbrukssamhället och har därmed spelat ut sin funktion.

Val 2014

Här samlar vi alla nyheter om de olika valen 2014. Har du tips eller idéer på vad vi ska rapportera om i samband med valen så mejla till tips.blekinge@sverigesradio.se eller ring vår Publikredaktör på 0455-366810. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista