Mjällbys supporterklubb Sillastrybarna, här utan maskeradkläder. Foto:Patric Söderström/TT.

Sillastrybarna samlar in till avlidnes familj

4:21 min

Mjällbys supporterklubb, Sillastrybarna, ska samla in pengar för att stödja den avlidna 43-åringens familj. Insamlingen sker i samband med MAIF:s hemmamatch mot Djurgården.

Det var i söndags som den 43-årige Djurgårdssupporten misshandlades till döds bara timmen innan den allsvenska premiären mellan Djurgårdens IF och Helsingborgs IF.

Drabbar alla
Dödsmisshandeln skapade stora reaktioner i hela fotbollssverige och nu vill Mjällbys supporterklubb göra dra sitt strå till stacken. Sillastrybarna ska samla in pengar till den avlidnes familj.

– Jag tyckte det var en fin gest att hitta någonting i samband med att vi möter Djurgården. Jag blev själv väldigt påverkad av händelsen och det drabbar inte bara Djurgården utan hela fotbollen, säger Daniel Olausson, ordförande i Sillastrybarna.

Han berättar att han blev chockad när han fick beskedet. Snabbt togs beslutet att föreningen ska manifestera mot våld. I samband med matchen mot Djurgården den 11 april kommer Sillastrybarna ha öppet hus och presentera sin verksamhet.

Samlat in 200 000 kronor
Den som då är intresserad av att veta hur de jobbar mot fotbollsvåld är välkommen till deras tält, och där kommer det också finnas en hink som man kan lägga pengar i.

– Vill folk skänka pengar till oss är det bara att komma. Vi tänkte lämna över pengarna till Djurgårdens representanter på matchen, säger han och fortsätter:

– Djurgården har själva samlat ihop nästan 200 000 kronor, så jag antar att de kommer ta emot pengarna och förmedla dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista