Stort intresse för att bli mentor till flyktingar

5:57 min

Redan har 45 sölvesborgare anmält intresse för mentorskap till nyanlända svenskar. Det är en bra siffra, menar projektledaren Marcus Cato.

Som vi kunnat berätta tidigare är projektet ett sätt för de boende i Sölvesborg att få utbyte med nyanlända svenskar – exempelvis bland dem i Hanöhus.

– Just där har vi sett bra grejer hända och det är en positiv trend nu, säger Marcus Cato som är projektledare på Växa tillsammans.

Projektet går ut på att infödda och nyanlända sölvesborgare umgås på sina egna villkor. Allt för att få ett ömsesidigt utbyte. Hittills har alltså 45 personer anmält intresse.

– Jag är inte så förvånad, det finns otroligt många sölvesborgare som vill skapa nya kontakter och samtidigt stötta de nyanlända in i samhället.

Han säger dessutom att Sölvesborg ute i landet ofta förknippas med en negativ inställning till invandring och integration.

– Vi vill visa att det finns en annan kraft också. Jag tror att det här kan förändra Sveriges bild av Sölvesborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista