Tre år av tvister kring ridhuset

1:14 min

Under snart tre år har Ronneby kommun legat i tvist angående sitt ridhus som stod klart hösten 2011. Kommunen hoppas nu på en lösning till våren, men det kan dra ut på tiden ytterligare.

Det är vid snabba väderomslag som fukt samlas på insidan av ridhusets tak. Konsekvensen blir sedan att vattnet droppar ner på ryttare, hästar och publik. Byggbolaget menar att man gjort det man ska, men Ronneby kommun håller inte med.

Olika lösningar
Hade det här varit en enkel sak hade kommunen redan åtgärdat problemet och sedan krävt pengar av byggbolaget, men då det kan finnas en massa olika lösningar på problemet vill kommunen inte ge sig in och experimentera, det menar man är byggarens jobb.

Nu ligger ärendet hos tingsrätten som ska avgöra vem som ska lösa problemet med fukten och kommunens fastighetschef Ola Liljerum hoppas nu att man börjar se slutet på en mycket segdragen historia.

– Jag kan inte lova något, men min förhoppning är att allt ska vara klart till våren.

Kan dröja ytterligare
Men det är onekligen en förhoppning. För om tingsrätten menar att det är kommunen som får testa sig fram, ja då tvingas man sätta igång och jobba, sedan är planen att stämma byggfirman på kostnaden. Ett osäkert kort som kan göra att ärendet dra ut än längre på tiden.