Val 2014

Metall tar strid för Richard Pelle Vidén

5:11 min

Fackförbundet IF Metall markerar nu sitt stöd för tredjenamnet på Socialdemokraternas riksdagslista Richard Pelle Vidén från Olofström och ordförande Jörgen Martinsson anser inte att det finns någon konflikt.

LO i östra Blekinge driver en kampanj för att få in Magnus Manhammar från Karlskrona i riksdagen. Men nu kontrar IF Metall i Blekinge med att sluta upp bakom Richard Pelle Vidén från Olofström som är framröstad som tredjenamn.

– Vi vill ha en kandidat som kan representera industrin och våra medlemmar, säger Jörgen Martinsson som är IF Metall Blekinges ordförande. Han vidhåller dock att bägge kandidaterna är starka namn.

När Socialdemokraterna i Blekinge fastställde sin riksdagslista i våras tog Richard Pelle Vidén från Olofström tredjeplatsen efter omröstning.

Men LO-facken i Östra Blekinge vill att väljarna kryssar fram femtenamnet Magnus Manhammar från Karlskrona till tredje plats i riksdagsvalet nästa söndag.

Magnus Manhammar var valberedningens förslag till tredjeplatsen när listorna fastställdes i våras och Eva Strömqvist ordförande för LO-facken i Karlskrona och Ronneby säger att han hela tiden varit deras förstahandsval.

Eva Strömkvist, säger att bägge är duktiga killar men att de från sin sida helst ser Magnus Manhammar. Hon menar att det finns en god representation från hela länet.

– Framförallt ser vi stora kvaliteter som Magnus Manhammar har. En bred kunskap och en väldigt duktig kille, säger Eva Strömkvist.