Haynes Mjällbyblogg

Haynes: Chippen skapar bra stämning i laget

Christian Wilhelmsson har en viktig roll i laget. Chippen bjuder på många skratt och det har också lyft humöret i gruppen, skriver Kristian Haynes i sin blogg. 

Efter poängen senast mot Häcken upplever jag att det finns en mer positiv anda, även om vi bara kryssade och fick 1 poäng så var det en härlig attityd och lagkänsla i matchen. Precis den fightingspirit som vi kommer att behöva resterande  matcher.

Viktor Agardius min rumskompis på bortamatcherna var sjuk senast och jag fick dela rum med Chippen. Det fungerade bra och jag misstänker att Viktor bara luras att jag brukar snarka? Jag berättade inget för Chippen men när jag frågade om han hade hört mig under natten så sa han nej.

Chippen har ju haft en fotbollskarriär som många om inte alla drömmer om. Alla vet också att han tjänat en del pengar under åren. Det bjuder in till en hel del roliga skämt. Chippen är en härlig kille och på alla sätt väldigt sympatisk och ödmjuk. Han bjuder mycket på sig själv och har glimten i ögat. Sen har han ju rötterna på Lister.

Här ska ni få några exempel från resan senast på hur det kan låta.

Chippen åker inte till matcherna med en träningsväskan från Puma, han hade en något finare Loui Vuitton väska och den kommer inte från någon Bazzar i Turkiet, tror jag.

I ett av facken låg där en iPhone som han nog hade glömt att den fanns där, då svarade Jasmin att i min väska hittar man ibland några tops om man har tur.

Vi fick baguetter i bussen och det fanns bara en med räkor, det var Chippens :)

Chippen ville vara med och spela kort och snabbt kom frågan upp om han kunde spela med Euro när vi andra körde med kronor?

När vi checkade in på Scandic Mölndal och det stod klart att han och jag skulle bo så fick vi frågan, var bor ni? I stan eller?

Chippen bjuder på många skratt och det har också lyft humöret i gruppen.

Ni som följer mig vet att jag gillar fiske och det gör Chippen också, han har tydligen blivit riktigt fast i det nu sedan återkomsten, två träningar i rad denna veckan har han berättat om sina gäddfångster, han ser fiskeprogram på nätet och vi har bestämt att vi ska ut tillsammans nu i höst. Det set jag framemot. Mer om det senare.

U-21 spelade i veckan sin andra match i slutspelets gruppspel mot IFK Göteborg, det var en jämn match men tyvärr förlorade vi med 1-0. 

För några spelare blir det tre resor till Göteborg på samma vecka. Bk Häcken, IFK Göteborg u-21 och på söndag Utsikten i Svenskacupen.

Matchen på söndag mot Utsikten är viktig, vinnaren spelar i gruppspelet nästa år och det tycker jag var en bra lösning med tävlingsmatcher på försäsongen. Utsikten leder för övrigt div 1 och vi vet att de matcherna är speciella att spela. För någon vecka sedan slog tex Kristianstad från samma serie ut Kalmar FF. Det krävs precis samma förberedelser och attityd som inför en allsvensk match.

Det är uppehåll i allsvenskan till förmån för landskamper. Vi skulle egentligen få en ledig helg men förbundet hade ändrat i schemat och placerat in Svenskacupen nu till helgen. Så vi får vänta på lite ledighet tills vintern kommer.

Jag och Strömberg kommer under hösten att fortsätta att vara ambassadörer för Mjällby AIF i Värdegrundsprojektet som vi gör tillsammans med Sölvesborgskommun. Det slog mycket väl ut i våras och vi kommer att fortsätta försöka påverka barnen i rätt riktning. Ett mycket bra projekt då klimatet på skolorna ofta är ganska tufft idag.

Det stora samtalsämnet i omklädningsrummet är för tillfället Paradise Hotell och Big Brother som många följer. Jag ser inte paradise men följer biggan. Ett intressant experiment där man låser in en massa människor som aldrig tidigare träffats i ett hus i över 100 dagar. Folk kommer gå bananas där inne:)

Ikväll kan ni se Zlatan bli Sveriges främste målskytt genom alla tider, 1 mål ifrån Sven Rydells rekord på 49 mål. Grabben går ju sällan av en match mållös så tyvärr för Svens del ryker nog rekordet ikväll.

Må väl

//Haynes