Haynes Mjällbyblogg

Eloge till Sillastrybarna

Med tanke på att matchen Utsiktens BK - Mjällby AIF i  Svenska cupen inte visades på TV lämnar Kristian Haynes ett referat efter matchen.

Vi ställdes mot ett formstarkt Utsikten, 5 raka matcher utan förlust och en målskillnad på 10-0. De leder också div 1 för tillfället.

Vi startade lite trevande och Utsikten var taggade och skapade några fasta situationer där de också är starka. Det var ett fysiskt lag vi mötte och det behärskade kanske underlaget bäst inledningsvis. Det var en sliten konstgräs och bollen fick ordentlig fart i det blöta underlaget.

Vi spelade upp oss efterhand och tog ledningen precis innan halvlek, Lukas Grill nådde högst på hörnan och Viktor Nilsson styrde in bollen med bröstet från nära håll.

Utsikten mattades något i andra halvlek och vi kunde kontrollerat spela färdigt matchen och Viktor Nilsson gjorde sitt andra och punkterade matchen helt i den 85 min. Ett snyggt skott som gick stolpe in. På det stora hela en bra dag på jobbet och vi är kvalificerade för gruppspelet nästa år.

Försvarsspelet fungerade bra och det skapade väldigt lite på oss. I anfallsspelet fanns det goda intentioner efter hand och vi vinner välförtjänt.

En stor eloge till Sillastrybarna som också satsar på cupen :) det är imponerande. Skönt att vi kunde ge er en seger idag. Tack för stödet!

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och vi laddar för matchen på söndag mot Halmstad på bortaplan.

// Haynes