1 av 2
När det väl blir grönt gäller det att vara snabb. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
2 av 2
Anders Savetun säger att man har tålamod i en vecka till. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Trilskande trafikljus skapar irritation

"Funkar när vi felsöker"
1:33 min

Trafikljus i centrala Karlskrona orsakar frustration både hos bilister och hos kommunen.

Det handlar om korsningen vid polishuset och tågstationen i Karlskrona. I perioder är det grönt under så kort tid som fem sekunder, vilket gör att bara en eller två bilar slinker igenom förrän det åter är gult och sedan rött.

Funkar när man felsöker
Hos kommunen är felet känt sedan en och en halv vecka tillbaka, problemet är bara att felet inte är konstant. För när personal från Affärsverken i Karlskrona felsökt, ja då har allt funkat som det ska.

– Om det fungerar som det ska när vi felsöker är det hopplöst att hitta felet, säger Anders Savetun som är chef för den avdelning som ansvarar för driften av trafikljusen.

Tålamod i en vecka till
Det är inte så att det är en anläggning som sjunger på sista versen, tvärtom är det kommunens nyaste anläggning som bara har runt två år på nacken. Den ska, när allt fungerar som det ska, få trafiken att flyta i en så kallad grön våg, men det är det alltså lite si och så med för närvarande.

Nu fortsätter jakten på felet och Anders Savetun kan bara be om en sak av bilisterna.

– Man får ha tålamod för till slut kommer man förbi, men har vi inte hittat felet inom en vecka då får vi stänga av ljusen och skicka dem på service hos tillverkaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".