"Vi ska gå ut och äga Strandvallen som vi kan" skriver Kristian Haynes. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Haynes Mjällbyblogg

Haynes: "Fokus på hur vi ska besegra Kalmar ikväll"

"Detta har varit en jobbig säsong på många sätt, trots stundtals riktigt djupa dalar har vi fortfarande avgörandet i våra egna händer."

Några hästar har redan gått i mål, vi som haft en tuffare resa är kvar på upploppet. Det är vi, Gefle och Falkenberg som ska göra upp om vilka slutplaceringar vi får. Ett lag ska till superettan, ett lag får kvala och det finns en plats kvar i allsvenskan.

Jag har inga andra tankar än att vi ska vara det laget som är kvar i allsvenskan. Gefle och Falkenberg kan ta de andra platserna. Vi har två matcher kvar i skrivande stund, Falkenberg och Gefle har bara en.

Ikväll tar vi emot Kalmar FF på Strandvallen, årets sista hemmamatch med avspark 19.00.

Det har varit en jobbig säsong på många sätt, trots stundtals riktigt djupa dalar har vi fortfarande avgörandet i våra egna händer. Det känns bra att vi själva kan påverka utgången av den här säsongen.

Det finns hela tiden saker att förbättra  men denna veckan har det varit ett stort fokus på hur vi ska besegra Kalmar, vad vi måste göra för att skapa fler målchanser. Det ska vi visa ikväll. En beslutsamhet!

Anders pratade om glöd i ögon och under fötterna idag och det kommer han att få. Med de andra resultaten i denna omgången känner jag att vi har fått extra energi och en mer positiv känsla om att verkligen ta chansen nu.

Vi ska inte fundera så mycket, vi ska gå ut och äga Strandvallen som vi kan. Jag jobbar mycket med bilder, minnen från framgångsrika matcher, för att framkalla en positiv känsla istället för att känna pressen av denna betydelsefulla match.

Vi har tränat på bra i veckan och jag tror alla med mig känner att man vill klämma ut det sista man har. Vi kan bara påverka det som ligger framför oss.

Jag känner en stor skyldighet och tacksamhet till alla de som fortfarande ger en en klapp på ryggen och visar sitt stöd för oss. Jag träffar många som är oroliga men samtidigt är alla väldigt positiva och det ger iallafall mig kraft inför avslutning.

Först och främst hoppas jag att så många som möjligt väljer att komma till Strandvallen ikväll, när ni väl är på plats så hoppas jag att ni kan vara skillnaden ikväll. Att vara den tolfte spelaren och lyfta laget mot tre poäng. Positiv energi på läktaren kommer att smitta av sig ända in på planen, vilket ger laget det självförtroendet vi behöver. Så ta chansen att vara med och påverka framtiden.

"Vi ger oss aldrig, det är kaklet som gäller".

Vi ses ikväll!

// Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".