Det nya Krösatåget står på stationen i Karlskrona
Problemen på den nya Emmabodabanan bara fortsätter. Foto: Annelie Lundin/Sveriges Radio

Fortsatta problem på Emmabodabanan

"Trafiken har inte fungerat bra sedan starten"
1:28 min

Problemen med Krösatågen fortsätter. I dag, måndag, stod tågtrafiken still igen. Den här gången berodde det på ett trasigt tågset.

Blekingetrafiken - som numer sorterar under Region Blekinge - träffade Trafikverket i fredags för att diskutera alla andra tekniska problem som drabbat den nyrenoverade Emmabodabanan.

- Mötet slutade med att Trafikverket fick en lista med tio till femton punkter som de ska tittat på, berättar Pär Welander som är trafikplaneringschef vid Blekingetrafiken.

Men det är inte bara problem med banan, det har också varit stora problem med de gamla renoverade tågen och idag, måndag, var det dags igen för ett tekniskt fel på ett av de tre tågen.

Krösatågen mellan Karlskrona och Emmaboda stod still under nästan hela dagen och ersättningbussar fick sättas in.

Denna gång berodde tågstoppet på ett trasigt tågset och de två tåg som stod bakom de trasiga tåget kunde inte köra. Under eftermiddagen bogserade Veolia bort tågsetet som var trasigt så att de två tågen som stod längst bak kunde gå i trafik igen.

Blekingetrafiken och Region Bleking satsarr nu en halv miljon kronor på att åtgärda de fel som finns på Krösatågen.

Pär Welander konstaterar krasst att det inte fungerat på ett bra sätt med Emmabodabanan sedan starten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".