Krif kommer att få ett sämre lag menar sportchefen Mikael Johansson. Foto Lars Nilsson.

Krif:s sportchef: Höjd arbetsgivaravgift kommer drabba unga hockeyspelare

"Lagidrott kommer påverkas mycket av det här"
7:14 min

Om regeringen höjer arbetsgivaravgiften för unga kommer det slå väldigt hårt mot Krif och unga hockeyspelare. Det blir svårare för de yngre att satsa på hockey, menar sportchefen Mikael Johansson.

Lönerna kommer bli lägre och det kommer göra att Krif får ett sämre lag, menar han. Det handlar om 250 000 kronor mer som samma spelartrupp skulle kosta idag.

– Jag får inte mer pengar att handla för. Vi kommer att få sänka våra löner. Spelarna kommer att få betydligt tuffare att satsa på sin idrott. Vi har låga löner redan idag. Division 1-hockeyn är en plantskola för att få fram bra spelare. Det handlar om lagidrotter i stort som kommer påverkas mycket av det här, säger Krifs: sportchef Mikael Johansson.

Den förra regeringen halverade arbetsgivaravgiften för unga och gjorde det billigare att anställa de som är under 26 år. I den nya budgeten planerar Miljöpartiet och Socialdemokraterna att höja den igen.

– Det är verkligen tråkigt om det blir en sämre situation för hockeyföreningarna. Det är inte det den halverade arbetsgivaravgiften handlade om från början, det var ett sätt för regeringen att få unga långtidsarbetslösa i arbete. Resultatet var att få unga som varit arbetslösa kom i arbete. Vi vill använda pengarna mer effektivt, säger riksdagsledamoten Magnus Manhammar (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".