Advokat Christer Holmqvist. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.

Pekar på brister i bevisningen

"Det är en svaghet hos åklagaren"
1:48 min

Trots en omfattande teknisk bevisning i rättegången kring Yara Alnajjars död finns en tydlig brist hos åklagarsidan. Den menar den mordmisstänkte mannens försvarsadvokat Crrister Holmqvist.

Enligt Christer Holmqvist råder den knappast några tvivel på att den åtta-åriga flickan dödades i lägenheten på valborgsmässoafton, men hur det hela har gått till är enligt honom den stora frågan.

– Det är en svaghet hos åklagaren att hon inte med en bokstav nämner hur det här har hänt, säger Holmqvist.

Både mannen och kvinnan är åtalade för mord på åtta-åriga Yara Alnajjar. Kvinnan har i förhör sagt att hon inte kan förstå hur det gått till när flickan dött, mannen har hela tiden skyllt allt på kvinnan.

Åklagaren har under den första rättegångsdagen gått igenom mängder av teknisk bevisning. Mycket har handlat om de omfattande skador som hittats på den döda flickan och under nära en timma går åklagaren igenom alla de blodspår och blodstänkt som hittats i nästan alla rum i lägenheten i Karlskrona.

Men hur det har gått till kan åklagare Pernilla Åström inte slå fast.

– Exakt vad som hänt på en plats där man inte har varit kan man inte veta, men vi har olika bevis som pekar på att man inte kan vara ovetande om vad som hänt.

Är det en svaghet att inte kunna visa exakt vad som hänt?

– Det är naturligt vis något man alltid skulle önska, men det är ingen ovanlig sits snarare är det normalfallet., säger Pernilla Åström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".