Under fredagen har man påbörjat arbetet med att fixa den förvirrade slingan. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

"Spökbil" orsakade kaos i korsning

"Fick för sig att det fanns bilar"
1:10 min

Mysteriet med trafikljusen i en korsning i centrala Karlskrona kan nu ha fått sin lösning.

Det var för runt två veckor sedan som de första signalerna kom om att allt inte stod rätt till med trafikljusen i korsningen Blekingegatan - Österleden. Alltså korsningen vid polishuset och tågstationen.

Ibland var det grönt i bara fem sekunder vilket gjorde att en, max två bilar hann slinka förbi innan det åter var rött. Till råga på allt dök felet bara upp i bland så felsökningen har tagit tid.

Men nu tror man sig alltså ha hittat felet. Det handlar om en av de slingor som ligger begravd i asfalten och som ska känna av om det finns några bilar eller inte.

Just den här slingan har fått för sig att det funnits bilar vi trafikljuset då det tvärtom varit tomt. Till övriga trafikljus har då signalen om kö gått ut och inget har blivit som det ska.

Under fredagen håller man på att fräsa upp asfalten för att lägga dit en ny slinga som inte hittar på egna spökbilar som inte finns. Felet ska alltså snart vara fixat hoppas Anders Savetun.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".