Mjällbyspelarna tackar publiken efter en match tidigare i år. Foto: Patric Söderström/TT
Sport

Ödesdag för Mjällby:"Nu gäller det att släppa loss och våga"

Mjällbys allsvenska plats hänger på en skör tråd
1:25 min

Går allt allsvenska Mjällby AIF:s väg i dag är en kvalplats säkrad, om inte, trillar laget ner i superettan.

Tränaren Anders Linderoth och spelartruppen åkte till ett hotell i Halmstad redan igår för att vara utvilade inför dagens match i fotbollsallsvenskan mot Falkenberg. 

- Vi åkte direkt efter träningen. Nu har vi laddat med lite snack och bilder på Falkenbergs spel. Och sen pratar vi naturligtvis egen taktik, säger han.

Måste vinna
Men det räcker inte med vinst mot Falkenberg. För att Mjällby ska säkra en kvalplats krävs dessutom att Helsingborg vinner sin match i dag mot Gävle. Och så här säger Anders Linderoth om att Mjällby inte har avgörandet helt i egna händer.

-  Det är jobbigt, utan tvekan. Det enda vi kan göra är att göra vårt jobb och sen får vi hoppas på den andra matchen. Det räcker väl i och för sig med oavgjort för Helsingborg också, om vi vinner. 

Vad är den viktigaste orsaken till att det har gått så knackigt den här säsongen?

- Ingen kontinuitet i laget har gjort att spelarna har tappat självförtroende emellanåt.

"Våga släppa loss"
Det såg lika illa ut för Mjällby för nio år sen. Den gången klarade laget sig kvar i superettan efter en bragdartad insats. Frågan är om kapaciteten finns i Mjällbys allsvenska trupp 2014 att kunna göra en likadan prestation?  

- Kapaciteten finns utan tvekan. Vi har haft boll väldigt mycket men får inget avslut. Det gäller bara att man släpper loss och vågar, säger Anders Linderoth.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".