Alla Blekingelagen vann sina matcher i hockeyettan igår. Foto: Alex Brandon/TT.

Blekingesegrar i hockeyettan

Samtliga av Blekinges lag, Mörrum, Krif och Olofström, vann sina matcher i hockeyettan igår.

Olofström tog sin andra seger för säsongen när de vann hemma mot Dalen med 5-2. Lagkapten i Olofström IK, Tommie Samuelsson var givetvis nöjd med segern men framförallt var detta viktigt för självförtroendet hos spelarna.

– Man får tillbaka självförtroendet något, vi har förlorat matcher med alldeles för många mål tidigare. Nu kryper vi lite närmre så självförtroendet är den största biten. Nu vågar man lita på sig själv och på varandra, säger Tommie Samuelsson.

Krif vann sin match hemma mot Helsingborg med 3-1. Thom Flodkvist blev tvåmålskytt i matchen när han dels gjorde första målet i matchen och dessutom fastställde slutresultatet.

– Det var verkligen skönt, riktig lättnad. Vi har den här matchen i våra egna händer, men vi har haft lite svårt att göra mål tidigare men det funkade bra i den här matchen, säger Flodkvist.

Mörrum bortavann mot Halmstad med 4-1 efter mål av Andreas Grönqvist, Jonathan Svensson, Anton Persson och Herman Hansson.

KRIF ligger på en femte placering i tabellen med 19 poäng, Mörrum på en elfte plats med 10 poäng och Olofström sist med 7 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".