1 av 3
Affischen för den nerlagda föreställningen. Foto: Lina Alriksson
2 av 3
Magnus Holm, chef för Regionteatern menar att han är skyldigh att stoppa föreställningar som inte håller måttet. Foto: Lina Alriksson
3 av 3
Monika Bergman ordförande SPF Rödeby tycker att teaterledningen tidigare borde sett att föreställningen inte höll måttet. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio

Kritik mot nerläggning av Tage Danielssonrevy

"Vi blev mycket besvikna"
1:33 min

Nu kommer kritik mot att Regionteatern Blekinge Kronoberg i sista stund ställde in föreställningen Helt enkelt med texter av Tage Danielsson.

Flera föreställningar i Blekinge var slutsålda, och arrangörerna tvingades ringa runt till alla som bokat biljetter och tala om att det var inställt.

Våra medlemmar blev mycket besvikna, säger Monika Bergman, som är ordförande i SPF Rödeby i Karlskrona.

Texter av Tage
Tvåmansrevyn med sånger och texter av Tage Danielsson ställdes in dagen före premiären i Växjö, och en och en halv vecka före turnéstart i Blekinge. Någon ersättningsföreställning finns inte, och för pensionärsföreningen SPF i Rödeby där flera är rörelsehindrade är det inte lätt att ta sig in till stan för underhållning. Så nu blir medlemmarna utan teater i höst.

Och det blir mycket extraarbete att tvingas ringa runt till nästan 60 personer och ställa in. Dessutom blir det krångel med pengar som ska betalas tillbaka när biljetter redan är sålda.

Förstår kritiken
Och teaterchefen Magnus Holm förstår kritiken.

Men om nu föreställningen inte höll måttet tycker Monika Bergman att man kunde ställt in tidigare, då hade kanske inte så många biljetter hunnit bokas.

Förlorar pengar
I Karlshamn förlorar teaterföreningen pengar på annonser som redan bokats.

I Olofström är Catharina Lindell ordförande, och där skulle man firat lite extra med just den här föreställningen.

Men Magnus Holm hoppas på förståelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".