Skåning begärs häktad för grov misshandel och utpressning

En 22-årig man från Skåne begärs idag häktad för att ha utpressat en man i Ronneby på pengar, misshandlat honom grovt och varnat honom för att kontakta polisen.

Det ska ha skett vid två tillfällen i september och oktober i år och mannen som varit anhållen i sin frånvaro sen 28 oktober greps i helgen. Nu begär åklagare Lena-Marie Bergström honom häktad för utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak. 

--  Det är flera personer inblandade och vi vill inte att de ska kunna ta kontakt med varandra, säger Lena-Marie Bergström om häktningen och tillägger att 22-åringen varit med vid båda gångerna och att det då också finns risk för att han ska upprepa brottet.

Mannen ska, enligt Lena-Marie Bergström, tillsammans med andra personer ha misshandlat mannen med ett tillhygge och krävt honom på summor i tusenkronorsklassen. Vid det andra tillfället i oktober varnade han också honom för att kontakta polisen. 

Målsägande och 22-åringen ska vara bekanta med varandra men vilken relation de haft kan Lena-Marie Bergström inte säga. Häktningsförhandlingarna hålls i eftermiddag klockan 14.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".