Vierydsvägen stängs av efter bergras

Både bil- och cykelvägar i Ronneby stängs av i flera veckor under tiden som bergsväggar rensas på lösa delar. Det efter att delar av berget rasat ned över en cykelväg. 

Det var den 19 oktober som mellan fem och tio kubik bergsvägg rasade ner över cykelvägen på Gångbrogatan nedanför det gamla vattentornet i Ronneby.

Ingen kom till skada men kommunen kontaktade en bergsspecialist som fick komma och göra en bedömning av bergsväggen både på det och andra ställen i kommunen.

Specialisten kom fram till att bergsväggen måste rensas på lösa delar, både ovanför Gångbrogatan och vid Vierydsvägen i höjd med Härstorpsjön. 

Vierydsvägen stängs därför för fordonstrafik från och med i dag och tre veckor framöver. 

Cykelvägen på Gångbrogatan har varit avspärrat sedan raset i slutet av oktober och ska börja åtgärdas i början av december. Det arbetet beräknas hålla på i två veckor. 

– Vi har undersökt även andra platser i kommunen. Behovet av åtgärder är dock inte lika akut som på Vierydsvägen och Gångbrogatan, säger Daniel Andersson, gatu- och parkchef i Ronneby kommun. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".