Inte så svårt att hitta leopardmönster hos Susanne. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Leopardkvinnan gästar Mathörnan

"Det ska vara mycket klös, GRRRRRR"
24 min

I Mathörnan träffar vi Susanne Andersson som har gjort sig känd som leopardkvinnan och det råder ingen tvivel om vilket mönster hon älskar när man träder in i hennes lägenhet. 

Allt är nästan klätt i leopardmönster, från bilder och köksluckor till bestick och plastflaskor. Hon har själv inte koll på hur många prylar det är men misstänker att det rör sig om tusentals. 

Känd från TV
Efter uppmärksamhet från lokalpressen så blev hon kontaktad av Tv4 för att vara med i tv-programmet Halv 8 hos mig. Men det krävdes en hel del övertalning.

– De sa att en 90-åring hade sagt ja och jag kan ju inte vara sämre än en 90-åring så jag jag gav med mig, säger hon och skrattar som hon ofta gör.

Hon njöt verkligen av inspelningen och tyckte att det svenska folket fick se också speglade den person hon själv är. Inte minst fick hon medhåll från människor som uppskattade att hon vågade vara precis sig själv.

Viktigt att vara positiv
Susanne skrattar mycket under timmen vi sänder och frågan är hur hon lyckas hålla sig själv så positiv och glad som hon är hela tiden.

– Jag ser mycket positivt på livet. Jag vet inte vad negativitet är, utan jag tycker man ska vara glad, och tänka positivt, säger hon.

Och den värmen försöker hon sprida till alla sina kunder som kommer till affären på tågstationen där hon jobbar. Kommer de in lite nere så brukar det sluta med ett skratt, säger hon.

Kycklinggryta med timjan och senap

Ingred. 4 st kycklingfiléer, 1 rödlök, 100g champinjoner, 1 msk olja, salt och peppar, 500g krossade tomater, 1 tsk timjan, 2 dl crème fraiche, 1 msk senap, 2 msk tomatpuré, 1 kycklingbuljong.

Bryn 1/2 lök o champinjoner, bryn filéerna, lägg i gryta med tomaterna, timjan, dijonsenap, matpuré, kycklingbuljong, salt o peppar efter smak.

Låt puttra 10-15 minuter, lägg i créme fraiche, låt sjuda några minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".