Roxette gör en av sina Sverige-spelningar i Kalmar 2015. Foto: Erik Mårtensson/TT

Roxette i Kalmar till sommaren

Roxette med Marie Fredriksson och Per Gessle kommer att göra en stor Europaturné i sommar som avslutas med fyra spelningar i Sverige varav den första blir i Kalmar den 18 juli.

I oktober påbörjade Marie och Per en ny Roxette-turné i Ryssland och Baltikum och avslutar första delen i Finland. I februari 2015 åker gruppen till Australien och Nya Zeeland för ytterligare nio konserter.

Europa-turnén startar i Milano den 10 maj. Roxette avslutar sedan turnén genom att återvända till Sverige för fyra konserter i Kalmar, Halmstad, Göteborg och Stockholm.

Fantastiskt roligt att vara tillbaks på de stora internationella scenerna. Den respons vi möter runt om i världen har fått oss att smälta i många år och vi kommer aldrig att tröttna på det. Vi ser fram emot fler spelningar i Ryssland, Finland och Baltikum, Australien och Nya Zeeland, vi ser fram emot en jättepublik i Europa och inte minst i Sverige i juli 2015. Det kommer att bli grymt! 

I år är det 25 år sedan Roxette slog igenom internationellt då låten The Look nådde förstaplatsen på Billboardlistan i USA, en plats som gruppen nått tre gånger till. Då med låtarna Listen To Your Heart, It Must Have Been Love och Joyride. Roxette har sålt över 75 miljoner album över hela världen.

Biljetterna till Sverige-spelningarna släpps på fredag den 14 november kl 9.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".