Jason Walters i duell med Johan Johnsson. Foto: Oscar Anderberg
Jason Walters i duell med Johan Johnsson. Foto: Oscar Anderberg

Hård hockeymatch vid förhandlingsbordet om Walters

"Kanske första gången man hört talas om en sådan här historia"
1:24 min

Det pågår tuffa förhandlingar med Karlskrona hockeyklubb om hur man ska lösa den unika situationen de hamnat i med deras kanadensiska spelare Jason Walters.

Jason Walters har utan KHK:s klubbledning eller sin agents vetskap under helgen själv tecknat ett avtal med en italiensk klubb.

Rolf Lindberg och den övriga klubbledningen i Karlskrona blev helt tagna på sängen.

– Jag har kollat runt en hel del i Sverige och även i Europa och det är kanske första gången man hört talas om en sådan här historia. Normalt har man en dialog med klubben och agenten innan man agerar, säger han.

Rolf Lindberg ser Jason Walters agerande som ett klart kontraktsbrott och nu pågår flera förhandlingar om hur situationen ska kunna lösas.

– Förhandlingarna har två olika delar. Dels den formella delen kring kontraktbrottet och den diskussionen för vi med Jason. Den är principiellt viktigt, inte bara för Karlskrona hockey utan det handlar om hur spelreglerna ska vara för övergångar i internationell hockey. Sedan har vi en dialog med klubben i Italien om en viss ersättning för att de tar en av våra betydelsefulla spelare mitt under säsongen, säger han. 

Rolf Lindberg vill inte kommentera om de kommer att få ersättning och i så fall vilka summar det handlar om. Han hänvisar till att förhandlingarna är inne i ett intensivt skede. 

Det är inte heller självklart att KHK kommer att släppa Jason Walter.

Rolf Lindberg säger att det finna olika alternativ. Antingen släpper KHK Jason Walters eller så fortsätter han spela hockey i Karlskrona. Rolf Lindberg säger också att det kan finnas andra alternativ.      

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".