Skärmdump från Twitter.
Så här kan det se ut på Twitter när parodikontot skriver. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Han gör parodi på Stefan Löfven

"Stoppa honom, går vår statsminister omkring full på stan"?
7:59 min

På Twitter finns det gott om parodikonton där man utger sig för att vara en oftast känd person i humoristiskt syfte. En av dessa är stassministern, som utmärker sig till skillnad från andra konton som gör parodi på svenska politiker.

Istället för att bara twittra ut enstaka meningar så blandar han satiren med verkligheten.

Flera ministrar finns med
Han twittrar ofta till, och med journalister och andra politiker, men framförallt sina egna så kallade ministrar. stassministern är nämligen inte ensam. Det finns flera andra konton som gör parodi på några av ministrarna i Stefan Löfvens regering.

--Jag har ingen aning vilka dem personerna är som är bakom de konton, säger han. 

Bland dessa finns GustavFrigolit, energi, gympaministern med flera. Mannen bakom stassministern började helt enkelt twittra med dem.

– Jag började inleda en rolig dialog med Gustav_Frigolit och sen rullade det på. Vi har en ganska bra kommunikation på Twitter, säger han.

Att parodikonton kommunicerar med varandra samt med politiker och journalister är ännu en dimension som gör det hela mycket roligare, tillägger han.

Upprörda över statsministerns blöta kväll
För en vecka sen började flera av dessa parodikonton samlas kring idén att de ramlade runt på Stockholms innekrogar, som sedan slutade på Åsa Romsons båt.

– Det var ju många som skrev stoppa honom, går vår statsminister omkring full inne i stan?, säger han och skrattar.

Mannen som driver Twitterkontot vill med hänsyn till att det finns "många tokskallar där ute" vara anonym. Men det handlar också om att stanna i karaktären. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".