Oskar Drugge fick ta emot priset för Blekinges Bästa Twittrare. Här flankerad av programledarna Rebecka Gyllin och Daniel Kjellander. Foto:Jenny Lindeborg/Sveriges Radio.
Oskar Drugge fick ta emot priset för Blekinges Bästa Twittrare. Här flankerad av programledarna Rebecka Gyllin och Daniel Kjellander. Foto:Jenny Lindeborg/Sveriges Radio.

Blekinges Bästa Twittrare Oskar Drugge: Kom in mitt i sexakten

"Folk ville höra historien igen och igen"
3:46 min

Det blev hockeyspelaren Oskar Drugge i KRIF som fick ta emot den guldfärgade fågeln för sitt twittrande idag. Han berättade också hur han störde en lagkompis sexakt.

"Det är en humoristisk twittare som bjuder på pinsamheter på ett snyggt sätt och ger oss en inblick i hockeyns värld med glimten i ögat"

Det är juryns motivering till Oskar Drugge som utsågs till Blekinges Bästa Twittrare i direktsändning på fredagen. Lyssnarna och juryn har haft halva makten var när det gäller att kora vinnaren.

– Det är kul att man får cred för sitt twittrande och kul att någon annan än jag tycker att jag skriver vettiga saker. Det känns hedrande, säger Oskar Drugge.

"Gäller att ha distans"
Han tycker att motiveringen som juryn skrivit stämmer in bra på hans twittrande.

– Jag gillar att bjuda på mig själv och är en hockeynörd med bra insikt inom sporten. Det gäller att ha lite distans och inte bara skriva om powerplayuppspel utan vad jag och andra har upplevt, säger Oskar Drugge. 

Störde lagkompisens sexakt
En av sakerna Oskar Drugge har upplevt och som formulerades i ett tweet var det här:

"På jakt efter sylt till gröten, går in hos #74 som har besök. Trodde de var Falk, var visst flickvännen, kom in mitt i akten. Stel stämning"

– Det var kvällen innan löning och sylten var slut. Jag fick höra att Falk var inne hos Sebastian Ottosson så jag slet upp dörren. När jag var halvägs inne i rummet upptäckte jag att jag kommit in mitt i akten. Det var bara att backa ut och skämmas. Vi kan skratta åt det nu. Jag gick ut i huset och skrek vad jag upplevt och folk ville höra historien om och om igen, säger Oskar Drugge och skrattar.

Det är för fjärde året i rad som P4 Blekinge har utsett Blekinges Bästa Twittrare. Det här var de fem finalisterna:

Robert Johannesson - @Envirobert (Karlskrona)
Inger Hansson - @Halloj_Inger (Karlshamn)
Nettan Ingemansson - @nettaning (Sölvesborg)
Oskar Sandström - @OskSandstrom (Karlshamn)
Oskar Drugge - @OskarDrugge1 (Ronneby)

Följ dem i den här listan

Tidigare vinnare:

2013: Lars Lindquist
2012: Björn Skarpsvärd
2011: Daniel Karlsson

Tävlingen går ut på att formulera sig så bra som möjligt på 140 tecken på sociala mediet Twitter. Kriteriet för att vara med i tävlingen är att man bor i Blekinge.

Hashtaggen för Blekinges Bästa Twittrare är #BBT14.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".