Tomas "Genusfotografen" Gunnarsson. Foto: Privat.
Tomas "Genusfotografen" Gunnarsson. Foto: Privat.

Manligt företagande uppmärksammas på internationella mansdagen

"Hur funkar det att vara man och företagare?"
6:26 min

Idag är det internationella mansdagen. Fotoutställningen "Stötta manligt företagande" visas upp på ett seminarium som Region Blekinge anordnar om att kvinnor och män ska behandlas lika som företagare.

Tomas Gunnarsson som också är känd som bloggaren "Genusfotografen" är den som har gjort fotoutställningen. Han ville belysa hur olika manliga och kvinnliga företagare blir bemötta.

– För det första frågade jag alla hur funkar det att vara man och företagare. Den frågan blev de väldigt förvirrade av men det är en fråga kvinnliga företagare får hela tiden, säger han.

Vissa av frågorna ledde till väldigt intressanta svar, berättar Tomas Gunnarsson. Till exempel när han frågade om hur männen kombinerade arbetsliv med företagandet och hur de fick ihop sitt livspussel.

– Den äldste företagaren berättade att han inte var närvarande under de första tio åren av sina barns liv. Och så svalde han en jättestor klump i halsen, säger Tomas Gunnarsson.

Utställningen kommer fortsätta att turnera i Blekinge under nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".