Tom Linder avgjorde matchen med sitt 3-1 mål i tom bur. Foto: Oscar Anderberg
Tom Linder avgjorde matchen med sitt 3-1 mål i tom bur. Foto: Oscar Anderberg

KHK tillbaka på vinnarspåret

"Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen"
1:29 min

Karlskrona HK hade inför matchen mot Asplöven på hemmaplan 3 raka förluster i Hockeyallsvenskan. När Tom Linder satte 3-1 i tom bur med 1 sekund kvar av matchen så var Karlskrona HK ett vinnarlag igen.

Asplöven var det lag som var bäst i den första perioden och Karlskrona HK hade väldigt svårt att få stopp på dem i sina attacker. Det var ändå KHK som tog ledningen i den första perioden då Filip Cruseman efter 16.33 hittade rätt bakom Sebastian Idoff i Asplöven målet.

Inför den andra perioden ger tränare Pelle Hånberg lite nya direktiv till hemmakillarna som lyckas få stopp på bortalagets fart. Det är en härlig match att se på och två lag som vill framåt. När det återstår 53 sekunder av den andra perioden får Patrick Galbraith kapitulera då Sebastian Dyk kvitterar till 1-1.

5.10 in i den tredje perioden kliver KHK:s bästa spelare för dagen fram, Joel Kellman och gör det viktiga 2-1 målet.

- Det var egentligen en felträff men den gick i mål.

Detta resultatet står sig till 19.59 då lagkaptenen Tom Linder sätter 3-1 i tom kasse när Asplöven chansat för att kunna få in en kvittering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".