Ett collage med en bild på tingsrätten i Karlskrona och Yaras pappa Mohammad Alnajjar. Foto: Stina Linde/Andrea Jilder
Yaras pappa Muhammad Alnajjar lämnade rättssalen när videoinspelningen med skolkamraten spelades upp. Foto: Stina Linde/Andrea Jilder

Yaras pappa lämnade rättssalen när skolkamrat vittnade

Under mordrättegången idag spelades det upp ett videoförhör med en av Yara Alnajjars skolkamrater.

Förhöret med skolkamraten hölls av polisen en tid efter Yaras död. I förhöret berättar skolkamraten bland annat när han lärde känna henne och hur mycket de träffades.

Yara ska ha berättat för skolkamraten om hur hon hade det hemma drygt en månad innan hon dog. Det var en fredag, när deras lärare sa "nu är det helg" som Yara hade sagt rakt ut "nej, inte helg".

Berättade om slag
Skolkamraten frågade då varför hon inte gillade helgen och det var då som Yara sa till skolkamraten att hon blev slagen hemma. Hon sa att det var den mordmisstänkte mannen som slog henne.

Han säger under förhöret att Yara såg stressad och ledsen ut när hon berättade det. Han sa också att Yara absolut inte ville att skolkamraten skulle berätta det för någon för då trodde hon att det skulle bli värre för henne hemma.

Lite kläder
Skolkamraten kommer också ihåg ett tillfälle när den mordmisstänkte kvinnan kom till skolan och skrek på Yara. Hon ska ha skrikit "varför kommer du hem så sent".

Under förhöret kom det också fram att Yara alltid gick i samma kläder i skolan och att hon då och då var utan strumpor, trots att det var vinter. Det tyckte skolkamraten var konstigt.

Lämnar salen
En bit in i videoinspelningen av förhöret lämnade Yaras pappa Mohammad Alnajjar rättssalen. Det var när skolkamraten berättade att Yara vid flera tillfällen såg ut att vara skadad i ansiktet som han gick ut.

Idag har vi ingen direktrapportering från rättegången på webben. Vi är väldigt glada att många har följt vår rapportering med så stort intresse men idag har vi av olika anledningar inte haft möjlighet att göra det. Vi kommer att rapportera direkt på webben från en eller flera av de resterande rättegångsdagarna. Då kommer det att synas tydligt på hemsidan.

Stina Held, nyhetschef P4 Blekinge

Mer om den döda åttaåringen

På Valborgsmässoafton larmades polisen till en lägenhet i Karlskrona där de möttes av en svårt skadad flicka. När hon förts till Blekingesjukhuset kunde man konstatera att hon var död.

Här hittar du all vår rapportering om den döda åttaåringen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".