KG Svensson: Ett rejält skadestånd till rektorns familj

3:27 min

Det före detta moderata kommunalrådet KG Svensson i Karlskrona tycker att Karlskrona kommun ska betala ett skadestånd till Tullskolans rektor Johan Johanssons familj.

Vid en självförvållad trafikolycka i midsommar blev rektor Johan Johansson på Tullskolan i Karlskrona väldigt svårt skadad.

KG Svensson säger att om han hade varit kommunalråd hade han gett familjen skadestånd för att de har skadats psykiskt av hur kommunen agerade.

– Jag tycker han blev felaktigt uthängd. Som jag förstår har han gjort allting rätt, säger KG Svensson.

Igår hörde vi att chefen för barn- och ungdomsförvaltningen i Karlskrona, Maria Persson, bad om ursäkt för att han blev den som ensam fick ta skulden för att ingen anmälan gjordes i samband med 8-åriga Yara Alnajjars död.

Rektorns fru har beskrivit hanteringen av honom som att han avrättades offentligt och hade krävde en ursäkt.

– Kommunen har ett ansvar och man kan inte skylla på någon annan.

Är det inte lätt för dig att säga som inte sitter i kommunledningen?

– Jag är ju medborgare i Karlskrona kommun och då måste man kunna reagera. Jag tycker inte det räcker med en ursäkt. Han har drabbats så hårt av olika skriverier och tog det så hårt och då tycker jag det krävs ett kraftigt skadestånd eftersom det är kommunen som orsakat detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista