Stort fackeltåg för Yaras rektor

Karlskronaborna visade sitt stöd för rektorn på Yaras skola genom att delta i ett fackeltåg på söndagskvällen. Rektorn stängdes av efter mordet på åttaåriga flickan och drabbades av en djup depression.

Var du med? Skicka bilder till Sveriges Radio på nyhetswebben@sverigesradio.se 

Karlskrona kommun lade ett stort ansvar för det som hände flickan på rektorn. Vid en presskonferens sade Maria Persson, chef vid barn- och ungdomsförvaltningen, bland annat:

– Skolan och rektorn har brustit i sina skyldigheter.

Men det visade sig till slut att rektorn följt de rutiner som fanns i kommunen.

Efter att rektorn stängts av drabbades han av en djup depression. I somras var han inblandad i en trafikolycka där han körde av vägen och vårdas nu på sjukhus med svåra hjärnskador.

Mannens öde har berört många och på söndagskvällen deltog minst 1 500 personer i ett fackeltåg i Karlskrona.

Bengt-Åke Claesson, som är vän och granne med rektorn, var initiativtagare till tåget.

– Jag är helt överväldigad över att det kom så många. Vi gjorde det för att visa vårt stöd för honom och hans familj, säger han till TT.

På söndagen krävde också en moderat kommunpolitiker dessutom att Maria Persson avgår på grund av hur hon hanterat ärendet, rapporterar SVT:s Blekingenytt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".