En skylt där det står "Välkommen till Karlshamn". Foto: Stina Linde/Sveriges Radio
Karlshams kommun vill knyta fler kontakter med grannar i öst. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio

Karlshamn vill utöka östliga kontakter

"Vi måste ut och missionera lite"
4:49 min

Under två dagar nästa vecka är det handel och affärer mot öst som står i fokus i Karlshamn. Då anordnas nämligen seminariet Baltic Trade & Transport i Karlshamn.

– Vi vill locka hit folk till Karlshamn och Blekinge. Ofta är liknande evenamang bara i storstäderna och vi brukar medverka där, men vi vill visa upp Blekinge och visa att vi klarar det här, säger Theresia Bergdahl från Logistik Karlshamn. 

Logistik Karlshamn är ett samarbete mellan Karlshamns kommun och Karlshamns hamn och förhoppningar med seminariet är att skapa fler arbetstillfällen och knyta nya kontakter och därför är bland annat Litauens vice transportminister inbjuden. Ungefär 100 deltagare kommer vara med på seminariet.

Theresia Bergdahl menar att Karlshamn har alla möjligheter för att bedriva logistik och transportverksamhet i större omfattning men att Blekinge måste visa upp sig för att göra det.

– Vi måste berätta att vi finns. Vi måste ut och missionera lite och just därför är seminariet ett steg att locka hit företag.

Seminariet pågår 4-5 december i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".