Närbild på en ung kvinna med ljust hår. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio
Hildur Höglind. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio

Ingen bad Hildur på sina bara knän så hon fixade turnén själv

"Vi kommer gå back"
15 min

Hildur Höglind från Johannishus ville åka till England och London. För att ha en bra anledning drog hon ihop en februariturné. 

Hon älskar England och London. Fast Hildur Höglind tyckte det var svårt att vara åka dit för att "bara vara". 

– Jag tänkte att om jag fixar spelningar så är det motiverat. Då slår jag två flugor i en smäll, en fantastisk smäll. Jag har fixat det via Facebook, Facebook är din vän, någon känner någon, säger hon.

"Kommer gå back"
Hildur Höglind kommer bland annat att spela på ett hostel, några barer och en ungdomsmusikscen. Det är ingen turné som gör henne rik.

– I England är det lättare att få gig men svårare att få betalt. Vissa betalar stället för att få spela men det tycker vi är b, så inget sånt. Vi kommer redan gå back och vi spelar för mat, husrum och lite pengar, säger Hildur Höglind.

"Ingen bett mig"
Hon menar att om ingen hör av sig så får man lösa saker och ting själv.

- Ingen har ringt och bett mig på sina bara knä att komma dit så då fick jag göra det själv på något sätt, säger Hildur Höglind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".