Tullskolan. Foto:Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
Tullskolan. Foto:Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio

Rektorn nekades vård dagen innan krocken

Tullskolans rektor Johan Johansson som i juni skadade sig själv allvarligt i en bilolycka sökte hjälp hos psykiatrin en dag innan olyckan, rapporterar Sydöstran.

Johan Johansson sökte vård för depression efter att han blivit avstängd som rektor på Tullskolan till följd av åttaåriga Yaras död. Han sökte sig först till primärvården men när han blev sämre skickades han till vuxenpsykiatrin som har andra resurser än primärvården.

Men där bedömdes risken för att han skulle försöka begå självmord vara måttlig och han blev skickad tillbaka till primärvården. Det här bryter mot rutinerna visar en intern utredning och Inspektionen för vård och omsorg utreder nu ärendet enligt lex Maria skriver Sydöstran.

Johan Johansson fortsatte dock att söka hjälp på psykiatrin och senast dagen innan olyckan ska han ha sökt vård där.

Mer om den döda åttaåringen

På Valborgsmässoafton larmades polisen till en lägenhet i Karlskrona där de möttes av en svårt skadad flicka. När hon förts till Blekingesjukhuset kunde man konstatera att hon var död.

Här hittar du all vår rapportering om den döda åttaåringen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".