Mikael Månsson på landstingets säkerhetsavdelning. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
Mikael Månsson på landstingets säkerhetsavdelning. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Ungdomsmottagningen i Karlshamn stängd efter skadegörelse

"Personalen är rädd och orolig"
1:32 min

Ungdomsmottagningen i Karlshamn är stängd fram till tisdag nästa vecka på grund av upprepad skadegörelse. Personalen känner sig hotad och kommer nu få väktarskydd.

Upprepat klotter och skadegörelse har tvingat fram beslutet att hålla mottagningen stängd fram till tisdag nästa vecka. Bland annat har någon skjutit med ett paintballvapen inne i lokalerna, och igår hade någons slängt en stol rätt upp i innertaket så att lysrör och takplattor rasade ner.

Misstänkt
Det finns en misstänkt person bakom allt, men mer kring det vill inte landstinget säga. Man vill heller inte gå in på vilka säkerhetsåtgärder som genomförts. Men Mikael Månsson berättar att det nu finns ett slags personskydd på mottagningen.

– Ja det finns väktare på plats och dem kommer också att finnas där då vi öppnar nästa vecka.

Inga hot
Inga hot ska ha riktats direkt mot någon i personalen, men då man känt att händelserna den senaste månaden varit riktade direkt mot verksamheten på mottagningen upplever alltså personalen läget som hotfullt.

Mikael Månsson har svårt att minnas att något liknande tidigare ska ha hänt inom landstinget i Blekinge.

– Att en verksamhet tvingas hålla stängt i flera dagar är inget jag kan minnas har hänt tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".